Σαλιγκάρια φρέσκα φούρνου

Σαλιγκάρια φρέσκα φούρνου Σαλιγκάρια φρέσκα φούρνου
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά σαλιγκάρια
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια ξεφλουδισμένα, κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σαλιγκάρια σε αχνιστό νερό, τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε καλά να φύγουν τα σάλια τους και με ενα μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Στη συνέχεια, τα αδειάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι, προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το λάδι, το νερό και τέλος απλώνουμε από πάνω τις ροδέλες των λεμονιών. Ψήνουμε το φαγητό στους 180οC.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε