Σάλιαροι

Σάλιαροι Σάλιαροι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μακεδονία

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι κατασταλαή *

Για τη γέμιση:

  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Για το πασπάλισμα:

  • 1 πακέτο ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι και ρίχνουμε το σταχτόνερο αφού προηγουμένως το έχουμε στραγγίσει καλά. Σε πιάτο αδειάζουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τ' ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στη λεκάνη. Ζυμώνουμε το μείγμα προσθέτοντας αλεύρι, όσο πάρει, για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

Για τη γέμιση:

Σε μπολ αναμειγνύουμε την καρυδόψιχα με την κανέλα και το γαρίφαλο. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μικρές μπάλες, ανοίγουμε στο κέντρο τους μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε μέσα από 1 κοφτό κουταλάκι γέμιση. Κλείνουμε τις μπαλίτσες, τους δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

Ψήνουμε τους σάλιαρους σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου. Μόλις ψηθούν και αφού κρυώσουν, τους βουτάμε σε μπολ με ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.

Τέλος τους πασπαλίζουμε με όση ζάχαρη άχνη περισσέψει στο μπολ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε