Σαλάτα ρόκα με ντοματίνια Σαντορίνης,σουσάμι και βινεγκρέτ με μπαλσάμικο με αρωματικά χόρτα

Σαλάτα ρόκα με ντοματίνια Σαντορίνης,σουσάμι και βινεγκρέτ με μπαλσάμικο με αρωματικά χόρτα Σαλάτα ρόκα με ντοματίνια Σαντορίνης,σουσάμι και βινεγκρέτ με μπαλσάμικο με αρωματικά χόρτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ματσάκι ρόκα πλυμένη και χοντροκομμένη
  • 1/2 μαρούλι πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 50 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης κομμένα στην μέση
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. φλούδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ

  • 500 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml βαλσάμικο
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 1/2 πρέζα δενδρολίβανο
  • 2 πρέζες σχοινόπρασο
  • 1/6 σκελίδας σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/3 πρέζας πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε  τα υλικά για την βινεγκρέτ. Τοποθετούμε την ρόκα μαζί με το μαρούλι στο κέντρο και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε το μανιτάρι με λίγο από το ντρέσινγκ και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Από επάνω και γύρω- γύρω τοποθετούμε τα ντοματίνια, τα μανιτάρια και περιχύνουμε με όσο ντρέσινγκ θέλουμε. Βάζουμε την παρμεζάνα από επάνω, σκορπίζουμε το σουσάμι  και  σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε