Σαλάτα με φακές

Σαλάτα με φακές Σαλάτα με φακές
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 50 γρ. μικρές φακές
  • 100 γρ. παντζάρια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σαμιώτικο αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • μέλι σαμιώτικο
  • 1 ξυνόμηλο λίγο βούτυρο
  • 2  κουτ. σούπας μέλι

Εκτέλεση

Σκεπάζουμε τις φακές με νερό και τις αφήνουμε τη νύχτα να φουσκώνουν.Την επόμενη μέρα τις σουρώνουμε και αφήνουμε το σουρωτήρι με τις φακές σε ένα βαθύ μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου.Δυο φορές την ημέρα τις βρέχουμε κάτω από τη βρύση. Μετά από 3-4 μέρες θα έχουν σχηματιστεί φύτρα. Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε λεπτές λουρίδες. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, καβουρδίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία τις λουρίδες των παντζαριών για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα φύτρα από τις φακές. Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ξύδι και στο τέλος προσθέτουμε το μέλι.Πλένουμε το μήλο, το κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τους σπόρους και το κόβουμε σε φέτες.

Σε τηγάνι αχνίζουμε τις φέτες του μήλου με το βούτυρο και απλώνουμε από πάνω το

μέλι.

Γαρνίρουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, γύρω-γύρω οι φέτες του μήλου, τις οποίες περιχύνουμε με μείγμα βουτύρου-μελιού που βράζουμε με λίγη κρέμα γάλακτος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε