1
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 2 πορτοκάλια
- 2 γκρέιπφρουτ
- 125 γρ. μπιζέλια
- 75 γρ. ρόκα, τα φύλλα κομμένα με το χέρι
- 1/2 πράσινη σαλάτα, τα φύλλα κομμένα με το χέρι
- 1 μεγάλο αγγούρι, σε φέτες
- 1/3 φλιτζάνι καρύδια, σε κομμάτια βραστό νερό
Για τη σάλτσα καρύδι:
- 2 κουταλιές καρυέλαιο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια ξύδι με εστραγκόν
- 2 κουταλάκια μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους
- 1 κουταλάκι γλυκιά σάλτσα τσίλι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ και αφαιρούμε τον άσπρο φλοιό. Καθαρίζουμε τη μεμβράνη από τις φέτες και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σκεπάζουμε τα μπιζέλια με το νερό, τα αφήνουμε για 2 λεπτά και τα βουτάμε σε παγωμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα μπιζέλια, τη ρόκα, τη σαλάτα, το αγγούρι και τα καρύδια.
Για τη σάλτσα καρύδι:
Ανακατεύουμε σε βαζάκι με βιδωτό καπάκι το κερυέλαιο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, την μουστάρδα, τη σάλτσα τσίλι και ανακινούμε δυνατά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.