2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2-3 κουταλιές σούπας άνηθος
- 2 σκόρδα φρέσκα
- αγγουράκι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε αποβραδίς τα φασόλια στο νερό, την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε άφθονο αλατόνερο μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε όλα τα αρωματικά και τα προσθέτουμε στα φασόλια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι χτυπημένο με το χυμό λεμονιού και το αγγουράκι. Βάζουμε τη σαλάτα για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε.