2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι άγριο ρύζι βρασμένο
- 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι βρασμένο
- 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κλωνάρια σέλερυ σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό χοντροκομμένο
- 4 κουταλιές κοπανισμένα πέκαν
Για τη σάλτσα:
- 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το άγριο και καστανό ρύζι, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερυ και τον μαϊντανό. Καβουρντίζουμε ελαφρά τα πέκαν σε στεγνό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε ενα πιάτο για να κρυώσουν.
Για την σάλτσα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε την σαλάτα.