Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο Ρυζόγαλο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό γάλα
  • 200 γρ. ρύζι
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 δόσεις άρωμα βανίλια
  • 440 γρ. νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι και μόλις μισοβράσει, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το γάλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά και όταν χυλώσει, προσθέτουμε την ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα, χτυπάμε τους κρόκους με τη βανίλια και ρίχνουμε το κορν φλάουρ λίγο-λίγο, χτυπώντας συνέχεια. Αδειάζουμε το μείγμα λίγο-λίγο στο ρυζόγαλο, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρεουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια, πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε