Ρύζι με φιστίκι Αιγίνης

Ρύζι με φιστίκι Αιγίνης Ρύζι με φιστίκι Αιγίνης
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κούπα φιστίκι Αιγίνης ολόκληρο και αποφλοιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 /12 ρύζι σπυρωτό
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 κούπα ξανθές σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο  μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φιστίκια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε