Ροβιθοκεφτέδες

Ροβιθοκεφτέδες Ροβιθοκεφτέδες
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια στον τρίφτη
  • 1 ντομάτα μέτρια στον τρίφτη
  • 2-3 κουταλιές αλεύρι
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • άλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και την επομένη, αφού πετάξουμε το νερό τους και τα πλύνουμε, τα βράζουμε με λίγη στάχτη δεμένη σε τουλουπάνι ή με σόδα. Τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα αλέθουμε με μύλο να φύγει η φλούδα τους. Ανακατεύουμε τα λιωμένα ρεβίθια με τα κρεμμύδια, την ντομάτα, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, πλάθουμε σε κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε