2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια στον τρίφτη
- 1 ντομάτα μέτρια στον τρίφτη
- 2-3 κουταλιές αλεύρι
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- άλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και την επομένη, αφού πετάξουμε το νερό τους και τα πλύνουμε, τα βράζουμε με λίγη στάχτη δεμένη σε τουλουπάνι ή με σόδα. Τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα αλέθουμε με μύλο να φύγει η φλούδα τους. Ανακατεύουμε τα λιωμένα ρεβίθια με τα κρεμμύδια, την ντομάτα, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, πλάθουμε σε κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.