Ρολό αγριογούρουνου με μπαχαρικά

Ρολό αγριογούρουνου με μπαχαρικά Ρολό αγριογούρουνου με μπαχαρικά
8 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
4:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 μπούτι αγριογούρουνου ξεκοκαλισμένο
  • 2 κουταλιές σιναπόσπορο
  • 2 κουταλιές σπόροι κόλιανδρου
  • 1 κουταλιά σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλιές σουσάμι
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 2 κλωναράκια σέλερι χοντροκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 0,7 λίτρο λευκό κρασί
  • νερό
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές creme fraiche
  • αλάτι
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας από τη μία πλευρά χωρίζοντάς το στα δύο διατηρώντας το σε ένα κομμάτι. Κόβουμε οριζόντια στα δύο τα πιο παχιά μέρη, απλώνοντας τα ώστε να σχηματιστεί ένα μεγάλο κομμάτι κρέας. Αναμιγνύουμε το χοντρό αλάτι, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το σουσάμι και το πιπέρι με το αλάτι και τα σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Το τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο γύρω - γύρω. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με κρασί.  Τα τοποθετούμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε το κρέας το νερό και ψήνουμε στους 200ºC για 4 ώρες περίπου.

Για την σάλτσα: Περνάμε από σίτα το ζωμό του κρέατος και τον βράζουμε ώστε να μειωθεί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό, την κρέμα, την πάπρικα και βράζουμε μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες περιχύνοντας το με τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε