Ρολά πέστροφας με ριζότο και προσούτο

Ρολά πέστροφας με ριζότο και προσούτο Ρολά πέστροφας με ριζότο και προσούτο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα πέστροφας καθαρισμένα
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι arborio
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 8 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 7 κουταλιές λευκό κρασί
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού
  • 2 κουταλιές αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι ή κανθαρέλες διατηρημένα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι τις γαρίδες και τις αφαιρούμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνουμε 5 κουταλιές κρασί και το ζωμό σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα ψιλοκόψουμε και  το νερό τους. Τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Σε κάθε φιλέτο πέστροφας τοποθετούμε 1 κουταλιά ριζότο και το τυλίγουμε σε ρολό. Στη συνέχεια, τυλίγουμε με προσούτο τα ρολά πέστροφας. Τέλος, ψήνουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί μαζί με το υπόλοιπο ρύζι και κρασί. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190˚C.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε