Ρολά με λάχανο savoy και μανιτάρια

Ρολά με λάχανο savoy και μανιτάρια Ρολά με λάχανο savoy και μανιτάρια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τα ρολά:

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • 100 γρ μανιτάρια πορτσίνι ψιλοκομμένα
  • 1200 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ ρύζι κίτρινο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 πρέζες μαϊντανό ψιλοκομμένο  
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε τα φύλλα από το λάχανο πολύ λίγο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε μέχρι να  μαραθούνε, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα 200ml ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και το αφήνουμε να μισοβράσει. Παίρνουμε ένα- ένα φύλλο από το λάχανο, κόβοντας το κοτσάνι του, τοποθετούμε επάνω λίγη γέμιση, κλείνουμε τις δύο άκρες και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.  Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε στη βάση ένα μεγάλο φύλλο λάχανο και τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών μέχρι να σκεπαστούν και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Τα σερβίρουμε με λίγο από το ζωμό τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε