4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό ψάρι (ροφό) καθαρισμένο κομμένο σε 5 μερίδες
- 2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 5 ροδέλες πιπεριάς δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε 5 λαδόχαρτα 20x20 εκ. και στο καθένα από αυτά βάζουμε μια στρώση ψάρι και από πάνω το 1/5 του υλικού (πατάτες, ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη, μαϊντανό, αλατοπίπερο) και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Διπλώνουμε στα τέσσερα κάθε λαδόχαρτο, σαν πακέτο. Τοποθετούμε τα «δέματα» σε ταψάκι λαδωμένο, ραντίζουμε με νερό την επιφάνειά τους, για να μην καεί το χαρτί στο φούρνο, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.