Ροφός φιλέτο με σάλτσα βουτύρου,μπρόκολο και μανιτάρια κανθαρέλες

Ροφός φιλέτο με σάλτσα βουτύρου,μπρόκολο και μανιτάρια κανθαρέλες Ροφός φιλέτο με σάλτσα βουτύρου,μπρόκολο και μανιτάρια κανθαρέλες
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 200 γρ. φιλέτο ροφού χωρίς πέτσα
  • 2 φουντίτσες μπρόκολο περίπου 70 γρ.
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 4 φλιτζάνια μανιτάρια κανθαρέλες σε φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 100ml  λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι μαραθόσπορο
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml κραμβέλαιο
  • 70 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C. Σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το μπρόκολο και το ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά μέχρι το μπρόκολο να μαλακώσει. Ανακατεύουμε τα μανιτάρια με το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και προσθέτουμε το κρασί και το φύλλο δάφνης. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαραθόσπορο, την κρέμα και βράζουμε μέχρι να μειωθεί. Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα 50 γρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το τηγανίζουμε σε λάδι μαζί με τα 20 γρ. βούτυρο. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε λίγο μπρόκολο στο κέντρο του πιάτου, γύρω του τα μανιτάρια και τέλος το φιλέτο ψαριού από πάνω. Το συνοδεύουμε με τη σάλτσα του.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε