1
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 ροδάκινα, ξεφλουδισμένα, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα σε φέτες
- 300 ml χυμό από κόκκινο σταφύλι
- 115 γρ. φραμπουάζ
Για το γαρνίρισμα:
- φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου ή φραμπουάζ
- μπισκοτάκια αμυγδάλου (ratafia) ή άλλα συνοδευτικά γλυκού ή παγωτού
Για τη κρέμα syllabub:
- 60 ml σναπ ροδάκινου
30 ml χυμό από κόκκινο σταφύλι
300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μεγάλο σκεύος τις φέτες ροδάκινου και το χυμό σταφυλιού. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, καλύπτουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τα φραμπουάζ, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Μοιράζουμε το μείγμα των φρούτων σε 6 μπολ για γλυκό και ετοιμάζουμε την κρέμα syllabub. Σε ενα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το σναπ ροδάκινου, το χυμό σταφυλιού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπώντας, μέχρι το μείγμα να πήξει. Μοιράζουμε την κρέμα syllabub στα μπολ του γλυκού πάνω από τα φρούτα, γαρνίρουμε με φραμπουάζ ή φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε με τα μπισκοτάκια.