Ροδάκινα γεμιστά με αμαρέτι και σοκολάτα

Ροδάκινα γεμιστά με αμαρέτι και σοκολάτα Ροδάκινα γεμιστά με αμαρέτι και σοκολάτα
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 120 γρ. μπισκότα Αμαρέτι ή άλλα μπισκότα με γεύση πικραμύγδαλου, θρυμματισμένα
  • 60 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • 1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένο
  • 4 ώριμα σφιχτά ροδάκινα κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια
  • 2/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά ζάχαρη πηχτή κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Αναμειγνύουμε σε μπολ τα μπισκότα, τη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι και την κανέλα. Προσθέτουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα ροδάκινα με μικρά βουναλάκια από το μείγμα της σοκολάτας και τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε ελαφρώς βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Αναμειγνύουμε το κρασί και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και περιχύνουμε τα ροδάκινα. Τα ψήνουμε για 30-40 έτσι ώστε να είναι μαλακά όταν τα τρυπάμε και η γέμιση να έχει χρυσίσει. Σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με τους χυμούς που έβγαλαν κατά το ψήσιμο. Η κρέμα γάλακτος σερβίρεται χωριστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε