Ριζότο με αχινούς

Ριζότο με αχινούς Ριζότο με αχινούς
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 140 γρ. αυγά φρέσκου αχινού
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 4-5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι ρύζι arborio
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λίγοι σπόροι λευκού πιπεριού σπασμένοι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να το απορροφήσει το ρύζι. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε 100 γρ. αχινό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ρύζι με τους υπόλοιπους αχινούς από πάνω.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε