Ριζότο φασιανού μα γάλα καρύδας

Ριζότο φασιανού μα γάλα καρύδας Ριζότο φασιανού μα γάλα καρύδας
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 στήθη φασιανού κομμένα σε λωρίδες
  • 150 γρ. ρύζι arborio
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τζίντζερ σε κύβους
  • 50 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 2 κουταλιές φυστικέλαιο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε την τριμμένη καρύδα με 500ml νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε να μην κολλήσει και την περνάμε από σίτα ώστε να έχουμε 300ml γάλα καρύδας. Αν δεν είναι αρκετό, συμπληρώνουμε με νερό. Σοτάρουμε στο φυστικέλαιο το κρεμμύδι με το τζίντζερ και προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα καρύδας ανακατεύοντας συνέχεια και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Τέλος προσθέτουμε στο ρύζι το ελαιόλαδο και αλάτι. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σόγιας μαζί με το ξύδι και τη ζάχαρη και σοτάρουμε στο μείγμα το κρέας ώστε να αποκτήσει μια κρούστα. Σερβίρουμε το ρύζι με το κρέας ζεστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε