4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 800 γρ. ψάρι ρίνα φιλέτο
- 10 μικρές κιτρινοκόκκινες τομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προσθέστε το σκόρδο στο χυμό λεμονιού, το άσπρο κρασί, τα φύλλα δάφνης και το δενδρολίβανο και βράστε τα όλα μαζί. Αφήστε την μαρινάδα να κρυώσει και έπειτα ρίξτε την στο ψάρι και στις ντομάτες. Αφήστε χωρίς να το σκεπάσετε για 2 ώρες. Στραγγιστέ το ψάρι και τις ντομάτες καλά, αλλιώς τοποθετήστε τα στα σουβλάκια και αλείψτε τα με μαγειρικό λάδι. Βάλτε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του γκριλ και ψήστε τα σουβλάκια σε μεσαία φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά στη μέση του χρόνου μαγειρέματος. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψτε τα σουβλάκια σε ένα σκεύος ψησίματος. Προτιμήστε τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βραστά λαχανικά με καλό ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και τριμμένο σκόρδο ταιριάζουν με αυτή τη συνταγή.