0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ήπειρος
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ματσάκια άνηθο
- αλάτι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε νερό με λίγο αλάτι· τα αφήνετε 10-12 ώρες. Τα στραγγίζετε και τα κοπανίζετε. Τα βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε τις πατάτες λιωμένες και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Αλατίζετε και πλάθετε τους ρεβιθοκεφτέδες μακρουλούς. Τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.