Ρεβίθια με κεφαλάκι αρνίσιο

Ρεβίθια με κεφαλάκι αρνίσιο Ρεβίθια με κεφαλάκι αρνίσιο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 250 γρ. ρεβύθια
  • 2 κεφαλάκια αρνίσια
  • 2 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπ. πολτό ντομάτας
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι για 8 ώρες. Σε μια λεκάνη, μουλιάζουμε τα κεφαλάκια, επίσης για 8 ώρες, αλλάζοντας κατά διαστήματα το νερό, για να καθαρίσουν από το αίμα και τις διάφορες εκκρίσεις.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα ρεβύθια, τα κεφαλάκια, το κρεμμύδι, τον πολτό ντομάτας, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν ψηθούν τα κεφαλάκια, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα ξεκοκαλίζουμε. Μόλις είναι έτοιμα τα ρεβύθια, προσθέτουμε το κρέας από τα κεφαλάκια, αφήνουμε να πάρουν δυο βράσεις και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε