Ρεβίθια κοκκινιστά

Ρεβίθια κοκκινιστά Ρεβίθια κοκκινιστά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ρεβύθια
  • 1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό απο 1/2 λεμόνι
  • 1 κύβο
  • 1 κοφτή κουταλιά τον γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια αποβραδίς σε αλατισμένο νερό, την επομένη, τα ξεπλένουμε πολύ καλά, τα βράζουμε και αφαιρούμε τον αφρό τους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας διαλυμένο σε νερό, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, τη δάφνη, τον κύβο και το πιπέρι. Μόλις βράσουν, χωρίς όμως να λιώσουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε