Ρεβίθια γιαχνί

Ρεβίθια γιαχνί Ρεβίθια γιαχνί
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • ζεστό νερό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας σόδα φαγητού
  • θυμάρι 
  • μισό χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς σε αλατισμένο νερό, την επομένη τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε τη σόδα και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Τα τρίβουμε μέχρι να αρχίσουν οι φλούδες τους να βγαίνουν και τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέτουμε την ντομάτα αραιωμένη σε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα ρεβύθια και τον άνηθο. Αφήνουμε να βράσουν προσθέτοντας κατά διαστήματα, εάν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. Λίγο πριν να είναι έτοιμα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. (Προαιρετικά σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε