Ψυρούκια

Ψυρούκια Ψυρούκια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έδεσσα

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ταχίνι
  • 3 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • αλέυρι
  • αλάτι
  • ζάχαρη προαιρετικά

Εκτέλεση

Αραιώνουμε το ταχίνι με το νερό και το χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε αλεύρι και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι σφιχτό. Το αφήνουμε λίγα λεπτά να ξεκουραστεί, απλώνουμε μια πετσέτα και τρίβουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη, να γίνει σαν κριθαράκι. Βάζουμε νερό να βράσει με λίγο αλάτι ή όχι, αν επιλέξουμε τη γλυκιά εκδοχή και ρίχνουμε τα ψυρούκια. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση για να μην κολλήσουν. Αν θέλουμε να βάλουμε ζάχαρη, θα τη βάλουμε προς το τέλος. Φτιάχνουμε τα ψυρούκια όσο πηχτά μας αρέσουν αυτό άλλωστε εξαρτάται κι από την εποχή. Το χειμώνα είναι πιο ωραίο αραιό σαν σούπα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε