Ψωμί της γιορτής

Ψωμί της γιορτής Ψωμί της γιορτής
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2  κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι κάρδαμο
  • 1 κούπα φιστίκια τριμμένα
  • 1/4 κούπας ηλιέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1/4 κούπας γάλα φρέσκο
  • 3 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 1/2 κούπα παγωμένες, φρέσκιες φράουλες σε φέτες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το κάρδαμο και το μπέικιν. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το αυγό και το γάλα μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε την μαρμελάδα, το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τις φράουλες. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180ο C.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε