Ψωμι με γέμιση

Ψωμι με γέμιση Ψωμι με γέμιση
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2  1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλάκια σούπας βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1/2 κούπας νερό χλιαρό
  • 1/2 κούπας γάλα χλιαρό
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 1/2 κούπα φιστίκια χοντροκομμένα
  • 150 γρ. παρμεζάνα σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση

Τρίβουμε με το χέρι το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τραχανάς. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη ελαστική και απαλή. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Ανοίγουμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30x40 εκ., απλώνουμε το κρεμμώδες τυρί και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φιστίκια. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και την κόβουμε κατά μήκος σε 2 κομμάτια. Γυρίζουμε τα δύο κομμάτια της ζύμης με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, κάνουμε τα κομμάτια πλεξούδα και σχηματίζουμε μια κουλούρα. Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στους 200βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε