Ψωμί γερμανικό Βερολίνου

Ψωμί γερμανικό Βερολίνου Ψωμί γερμανικό Βερολίνου
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 5000 γρ. αλεύρι 70% μαλακό αρτοποιίας
  • 5000 γρ. αλεύρι σίκαλης γερμανικού τύπου No 997
  • 200 γρ. αλάτι 200 γρ. μαγιά
  • 200 γρ. γάλα σκόνη 26% λιπαρά
  • 50 γρ. σταφιδίνη ή μαύρη βύνη
  • 500 γρ. βελτιωτικό Γερμανικό VOLL SAUER
  • 2500 γρ. ξινάδι μαύρο
  • 100 γρ. βελτιωτικό αρτοποιίας
  • 6000 γρ. νερό 20°C



Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 5 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, κόβουμε κομμάτια βάρους 450 γρ. το κάθενα και τα πλάθουμε σε στρόγγυλο σχήμα, τοποθετώντας τα ανάποδα σε καλαθάκια αλευρωμένα. Στοφάρουμε για 40 λεπτά περίπου. Πριν το φούρνισμα αναποδογυρίζουμε τα καλαθάκια. Φουρνίζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 250°C και ψήνουμε κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 200°C για 50 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε