Ψωμί διαίτης

Ψωμί διαίτης Ψωμί διαίτης
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4000 γρ. αλεύρι 70% μαλακό αρτοποιίας
  • 2000 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 90%
  • 200 γρ. ηλιόσπορους
  • 200 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. βελτιωτικό
  • 1000 γρ. ξινάδι άσπρο
  • 100 γρ. σταφιδίνη
  • 4000 γρ. νερό 25°C

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 5 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, κόβουμε κομμάτια βάρους 450 γρ., τα πλάθουμε σε σχήμα φραντζόλας και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί αφήνοντάς τα εκεί να ξεκουραστούν για 45 λεπτά. Βγάζουμε τα ψωμιά από το αλευρωμένο πανί και τα τοποθετούμε ανάποδα. Με μιά λεπίδα σχίζουμε κάθετα το ψωμί κατά μήκος. Ψήνουμε στους 220°C με ατμό για 45 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε