2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 450 γρ. κρέας στρουθοκαμήλου κομμένο σε μπαστουνάκια
- αλάτι
- λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 150 γρ. μπρόκολο σε κομμάτια
- 200 γρ. κουνουπίδι σε κομμάτια
- 200 γρ. φρέσκα φασολάκια σε κομμάτια
- 3/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
- 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 3 κουταλιές σάλτσα hoisin
- 1 κουταλιά άμυλο καλαμποκιού/κορν φλάουρ
- 1/3 φλιτζανιού καλαμποκέλαιο
- 3 φέτες τζίντζερ ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά για γέμισμα σε κύβους
- λίγα μεγάλα μανιτάρια shiitake σε φέτες
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε πένες
- 2 κουταλάκια σουσάμι καβουρδισμένο
- 2 κουταλάκια σησαμέλαιο
- 2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι. Ζεματίζουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα φασολάκια για 3-4 λεπτά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι ζωμό με τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα hoisin. Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο ζωμό με το άμυλο καλαμποκιού και το ανακατεύουμε καλά ακριβώς πριν το χρησιμοποιήσουμε. Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε γουόκ ή τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Αφαιρούμε το κρέας και σοτάρουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα μανιτάρια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας, το μείγμα σόγιας και βράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα φασολάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το άμυλο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τέλος, ρίχνουμε το σησαμέλαιο και γαρνίρουμε με το σουσάμι και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.