Ψητή πέρδικα με κονφί λεμονιού

Ψητή πέρδικα με κονφί λεμονιού Ψητή πέρδικα με κονφί λεμονιού
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 πέρδικες
  • 2 λεμόνια
  • 2 κρεμμύδια γλυκά κομμένα στη μέση
  • 4 κουταλιές λάδι από καρύδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ένα λεμόνι για 10 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5 φορές αλλάζοντας κάθε φορά το νερό. Κόβουμε το λεμόνι στα 4 και το ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με λάδι τα κρεμμύδια. Τα ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160?C. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το περιχύνουμε με λάδι και το ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 200?C. Σε χαμηλή φωτιά καραμελώνουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, το χυμό μισού λεμονιού και 1/2 κουταλάκι πουρέ λεμονιού. Δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να βράσει, προσθέτουμε το βούτυρο και αλάτι. Σερβίρουμε το κρέας με το κρεμμύδι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε