Ψητή πέρδικα με κακάο και μαύρη ζάχαρη

Ψητή πέρδικα με κακάο και  μαύρη ζάχαρη Ψητή πέρδικα με κακάο και  μαύρη ζάχαρη
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 πέρδικα
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κακάο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1 κομμάτι μαύρη σοκολάτα
  • 50ml ξύδι βαλσάμικο
  • 50ml λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε την πέρδικα και την περιχύνουμε με λάδι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κακάο. Ψήνουμε την πέρδικα για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?C. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος την αλείφουμε με το λίπος της. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρασί, το θυμάρι, την κρέμα και το αφήνουμε να μειωθεί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Περνάμε τη σάλτσα από σίτα και την κρατάμε ζεστή. Βράζουμε το ξύδι ώστε να μειωθεί σε 2 κουταλιές. Κόβουμε τις πέρδικες στη μέση, περιχύνουμε με σάλτσα, μία κουταλιά ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε