Ψητή γαλοπούλα με ξερά φασόλια φασκόμηλο και σάλτσα ντομάτας

Ψητή γαλοπούλα με ξερά φασόλια φασκόμηλο και σάλτσα ντομάτας Ψητή γαλοπούλα με ξερά φασόλια φασκόμηλο και σάλτσα ντομάτας
-1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 225 γρ. ξερά άσπρα φασόλια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 900 γρ. μπούτια γαλοπούλας ξεκοκαλισμένα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 3 πρέζες φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο ή 1 πρέζα ξερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα μουλιάζουμε για 10 ώρες σε χλιαρό νερό. Στη συνέχεια  τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να τα υπερκαλύπτει.  Προσθέτουμε τη δάφνη και το σέλινο. Σκεπάζουμε το σκεύος και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται. Αφήνουμε τα φασόλια μέσα στο νερό τους. Σοτάρουμε  σε μέτρια φωτιά τη γαλοπούλα αλατοπιπερωμένη μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε  τις ντομάτες, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλατοπίπερο. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το φασκόμηλο και δοκιμάζουμε τη γεύση. Στραγγίζουμε τα φασόλια, κρατάμε το ζωμό τους και αφαιρούμε το σέλινο και το φύλλο δάφνης. Τα βάζουμε σε ταψί προσθέτουμε τη γαλοπούλα με την σάλτσα από επάνω τους, προσθέτουμε λίγο ζωμό και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25- 30 λεπτά μέχρι η γαλοπούλα να ψηθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε