Ψητά μάγουλα μόσχου

Ψητά μάγουλα μόσχου Ψητά μάγουλα μόσχου
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 μάγουλα μόσχου σε μερίδες
  • 100 γρ. κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 80 γρ. καρότα χοντροκομμένα
  • 60 γρ. μίσχο σέλερι χοντροκομμένο
  • 100 γρ. ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 500ml κόκκινο κρασί
  • 250ml κρασί πόρτο
  • 500ml ζωμό βοδινού
  • 40ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • λίγα μανιτάρια μπολέτους αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο δενδρολίβανο
  • λίγο φασκόμηλο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγα κεδρόμηλα σπασμένα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, το κόκκινο κρασί, το κρασί πόρτο και βράζουμε ώσπου να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, τα αποξηραμένα μανιτάρια, τα αρωματικά χόρτα και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε πάλι μέχρι να μειωθεί στο μισό. Τοποθετούμε το κρέας με τη σάλτσα σε γάστρα, κλείνουμε καλά και ψήνουμε για 22 ώρες στους 70˚C στο φούρνο. Αφαιρούμε το κρέας και το κρατάμε ζεστό. Βράζουμε τη σάλτσα, τη στραγγίζουμε και αν χρειάζεται, την κάνουμε πιο παχύρευστη προσθέτοντας λίγο άμυλο καλαμποκιού. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε