Ψημένα διχτάκια με ροδάκινο

Ψημένα διχτάκια με ροδάκινο Ψημένα διχτάκια με ροδάκινο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 ροδάκινα
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 75 γρ. λευκή αμυγδαλοπαστα (μάρτζιπαν)
  • 375 γρ. έτοιμη ζύμη σφολιάτα σε ρολό, ξεπαγωμένη αν είναι κατεψυγμένη
  • μια πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • αυγό χτυπημένο
  • ψιλή ζάχαρη, για πασπάλισμα

Για την σως καραμέλας:

  • 50 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 30 ml. κρύο νερό
  • 250 ml πηχτή κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ τα ροδάκινα και τα σκεπάζουμε με καυτό νερό. Τα αφήνουμε 60 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Ραντίζουμε τα φρούτα με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Χωρίζουμε το μάρτζιπαν σε 6 κομμάτια και το πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες. Κόβουμε τα ροδάκινα στην μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Γεμίζουμε την λακούβα απο το κουκούτσι με μια μπαλίτσα μάρτζιπαν, ξετυλίγουμε την ζύμη και την κόβουμε στη μέση. Βάζουμε το ένα κομμάτι στην άκρη και κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το άλλο κομμάτι, λίγο μεγαλύτερους από το μισό κάθε ροδάκινου. Πασπαλίζουμε κάθε δίσκο με λίγη κανέλα και τοποθετούμε από πάνω τα ροδάκινα, με την κομμένη επιφάνειά τους προς τα κάτω. Χαράζουμε την ζύμη χρησιμοποιώντας ειδικό εργαλείο, αν διαθέτουμε, ώστε να μοιάζει με δίχτυ. Αλλιώς μπορούμε να κάνουμε μικρές χαραγματιές στη σειρά, αρχίζοντας κάθε σειρά λίγο πιο πέρα από την προηγουμένη. Κόβουμε την ζύμη σε 6 ίσα τετράγωνα, υγραίνουμε τις άκρες κάθε δίσκου με λίγο νερό και καλύπτουμε κάθε ροδάκινο με ένα κομμάτι δικτυωτής ζύμης. Πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν καλά, κόβουμε γύρω-γύρω την επιπλέον ζύμη και γαρνίρουμε με μικρά φυλλαράκια ζύμης που φτιάχνουμε από τα υπολείμματα. Μεταφέρουμε τα διχτάκια σε ταψί φούρνου, τα αλείφουμε με το αυγό και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσει η ζύμη. 

Για την σως καραμέλας:

Ζεσταίνουμε σε μικρό σκεύος την ζάχαρη με το νερό, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε το μείγμα μέχρι το σιρόπι να πάρει ένα βαθύ καστανό χρώμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, ώσπου η σως να γίνει λεία. Σερβίρουμε τα διχτάκια μαζί με την σως.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε