2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- το χοιρινό ψαρονέφρι (είναι δύο κομμάτια μακριά και λεπτά)
- 8 λιαστές ντομάτες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 8 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 1 κουταλιά κονιάκ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 κιλού τυρί κομμένο σε μπαστουνάκια
- 2 κουταλιές κάπαρη
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό, αρετσίνωτο
- 2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα σε χλιαρό νερό με κονιάκ για 2 ώρες. Πλένουμε το ψαρονέφρι προσεκτικά και το χαράζουμε σε μερίδες, χωρίς όμως να τις διαχωρίσουμε. Ανάμεσα σε κάθε μερίδα τοποθετούμε τις σκελίδες του σκόρδου, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το τυρί και ξαναδίνουμε στο κρέας την αρχική του μορφή. Ρίχνουμε στη γάστρα τις δύο κουταλιές λάδι και αλείφουμε τη βάση της. Τοποθετούμε το κρέας και γύρω του βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες και πασπαλισμένες με αλάτι και πιπέρι, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, την πιπεριά, τα δαμάσκηνα και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το κρασί. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε για 2 ώρες. Σερβίρουμε το φαγητό αχνιστό, αμέσως μόλις το βγάλουμε από τη γάστρα.