Ψάρια μπουγιαμπες

Ψάρια μπουγιαμπες Ψάρια μπουγιαμπες
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 σκορπίνα καθαρισμένη και αλατισμένη
  • 1 μικρό λαβράκι καθαρισμένο και αλατισμένο
  • 1 μικρό λιθρίνι καθαρισμένο και αλατισμένο
  • 4-5 μπαρμπούνια καθαρισμένα και αλατισμένα
  • 5-6 σαβρίδια καθαρισμένα και αλατισμένα
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • μερικά κλωνάρια σέλινο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ποτ. κρασί αρετσίνωτο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα του
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • 1 κουτ. σούπ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκ. ζαφορά
  • 150 γρ. γαρίδες (προαιρετικά)
  • 2 μεγάλες καραβίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, το μαϊντανό και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το νερό, την ντομάτα, τη δάφνη, το σκόρδο, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζαφορά και τα ψάρια. Όταν πάρουν δυο-τρεις βράσεις, προσθέτουμε, αν θέλουμε, τις γαρίδες και τις καραβίδες. Μόλις βράσουν, αφαιρούμε τα ψάρια σε μια πιατέλα, αφήνουμε το ζωμό να βράσει λίγο ακόμη και τον περνάμε από σουρωτήρι. Στρώνουμε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού στη σουπιέρα, ρίχνουμε το ζωμό και σερβίρουμε τη σούπα μαζί με το ψάρι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε