Ψάρι ψητό με σάλτσα φιστικιού

Ψάρι ψητό με σάλτσα φιστικιού Ψάρι ψητό με σάλτσα φιστικιού
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλυτζανάκι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 κούπα φιστίκια κοπανισμένα ανάλατα
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνουμε με το μείγμα από το βούτυρο που το έχουμε ανακατέψει με το κρασί και το αλατοπίπερο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά αφού τα έχουμε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν και ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε στο μπλέντερ το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, τα φιστίκια, τον μαϊντανό, το λάδι και την παρμεζάνα. Χτυπάμε να γίνουν απαλό μείγμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο πιάτο, και βάζουμε γύρω-γύρω μία με δύο κουταλιές σάλτσας. Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά ή με ψητές μικρές ντοματούλες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε