Προζύμη

Προζύμη Προζύμη
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • χλιαρό νερό
  • λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το νερό με το αλεύρι, τα ζυμώνουμε, την σκεπάζουμε και την άφήνουμε. Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε, για να αυξηθεί η ζύμη. Την σκεπάζουμε και την άφήνουμε. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και την τρίτη ημέρα. Για να δοκιμάσουμε αν η προζύμη είναι έτοιμη, κάνουμε ενα ψωμάκι και το ψήνουμε στον φούρνο. Άν φουσκώσει, σημαίνει ότι η προζύμη είναι έτοιμη και την χρησιμοποιούμε στά ζυμωτά μας (ψωμί, πεντάρτι, κουλούρια κ.ά.). Άν όχι, την ξαναζυμώνουμε και την άφήνουμε, ώσπου να γίνει. Από κάθε ζυμωτό κρατούμε ενα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος πορτοκαλιού, το βάζουμε στο προζυμερό (ειδικό πήλινο σκεύος) ή σέ πλαστικό δοχείο και το χρησιμοποιούμε σαν προζύμη την επομένη φορά, που θα ζυμώσουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε