Πρασόσουπα

Πρασόσουπα Πρασόσουπα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. καφέ ρύζι
  • 1 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • 8 ποτ. ζωμό κρέατος ζεστό
  • 2 κουτ. σούπ. αλεύρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα λαχανικά, τον ζωμό και όταν πάρει 2-3 βράσεις, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να χυλώσει. Χτυπάμε το αυγό με το αλεύρι και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο από το ζωμό της σούπας, ενώ ανακατεύουμε προσέχοντας να μην κόψει το αυγό. Περιχύνουμε την πρασόσουπα με το αυγολέμονο και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Σερβίρουμε τη σούπα γαρνιρισμένη με μαϊντανό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε