Πρασοσελινάτο

Πρασοσελινάτο Πρασοσελινάτο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό ή μοσχάρι σε μερίδες
  • 1 κιλό πράσα σε χοντρά κομμάτια
  • 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μικρή σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε νερό λίγο πάνω από τη μέση και το αφήνουμε να βράσει. Ζεματίζουμε τα πράσα, την σελινόριζα και τα προσθέτουμε μαζί με τα καρότα στο κρέας. Στο τέλος, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Όταν το σερβίρουμε το περιχύνουμε με χυμό λεμονιού ή με αυγολέμονο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε