Πράσινο σπαράγγι σε μαρινάδα πορτοκαλιού και λεμονιού

Πράσινο σπαράγγι σε μαρινάδα πορτοκαλιού και λεμονιού Πράσινο σπαράγγι σε μαρινάδα πορτοκαλιού και λεμονιού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. πράσινο σπαράγγι
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • χυμός  από 1 πορτοκάλι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 ματσάκι πράσο
  • βάλσαμο λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σπαράγγια και ξεφλουδίζουμε το χαμηλότερο μέρος, αφαιρώντας τις ινώδεις άκρες, με κλωστές. Μαγειρεύουμε σε βραστό αλατισμένο νερό με λίγη ζάχαρη και βούτυρο. Στεγνώνουμε και τα τοποθετούμε σε επίπεδο πιάτο. Πλένουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι με ζεστό νερό, τα τρίβουμε για να στεγνώσουν, τρίβουμε τις φλούδες μέχρι το μισό του πάχους τους και πιέζουμε για να βγει ο χυμός τους. Ανακατεύουμε τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού με αλάτι, πιπέρι και λάδι σε μαρινάδα. Πλένουμε τα πράσα, τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε λεπτά, και τα προσθέτουμε στη μαρινάδα. Στη συνέχεια την περιχύνουμε πάνω από τα σπαράγγια, διασκορπίζουμε ενδιάμεσα τη φλούδα λεμονιού, και τα αφήνουμε να δέσουν για 2 ώρες. Πριν τα σερβίρουμε, γαρνίρουμε με βάλσαμο λεμονιού. Το ψημένο και βουτυρωμένο ψωμί ταιριάζει ιδιαίτερα με αυτήν τη συνταγή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε