0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 4 φλιτζάνια γάλα
- κανέλα
- 3 φλιτζάνια φλούδα λεμονιού
- 6 - 8 αυγά
- λίγη ζάχαρη
- λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να φουσκώσει. Πρπσθέτουμε το γάλα, την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν. Αν δούμε ότι είναι αραιό βάζουμε 1 φακελλάκι βανίλια άνθος αραβοσίτου, αφού το αραιώσουμε με λίγο γάλα. Ενώ αφήνουμε το μείγμα ρυζιού να κρυώσει, χτυπάμε τα αυγά χωριστά, τους κρόκους μαζί με λίγη ζάχαρη και τα ασπράδια μαρέγγα. Τα προσθέτουμε όλα μαζί στο μείγμα, βουτυρώνουμε ένα ταψί, το αλοίφουμε με φρυγανιά, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα περίπου.