Συστατικά
- 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 880 γρ. γάλα
- 120 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 3 δόσεις άρωμα βανίλια
- σάλτσα μαρμελάδας βερίκοκο
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα καυτό, δουλεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνει μια κρέμα πηχτή. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μισοκρυώσει η κρέμα. Ρίχνουμε τους 4 κρόκους και 2 αυγά ολόκληρα ελαφρά χτυπημένα, μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε γρήγορα προς μια κατεύθυνση μέχρι να ενωθούν. Χτυπάμε 4 ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα σφιχτή, προσθέτουμε τις βανίλιες και την ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας πολύ ελαφρά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλεύρι. Αδειάζουμε την πουτίγκα, τοποθετούμε την φόρμα σε ταψάκι με νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με σάλτσα βερίκοκο.