

Συστατικά
- 1/2 κιλό γάλα
- 3 φέτες ψίχα άσπρου ψωμιού
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές πλυμένες
- 100 γρ. σταφίδες μαύρες πλυμένες
- 220 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 5 αυγά
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με αλεύρι και κόβουμε την ψίχα του ψωμιού σε μικρά κομματάκια. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλεύρι. Ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το βράσουμε. Στρώνουμε μια σειρά ψωμάκια στην φόρμα, από επάνω τις ξανθές σταφίδες, μετά τα καρύδια και τέλος τις μαύρες σταφίδες. Στρώνουμε πάλι ψωμάκια και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγο-λίγο το γάλα. Αδειάζουμε λίγο-λίγο από το μείγμα μέσα στη φόρμα, ώστε, καθώς πέφτει, να απορροφάται από το ψωμί, την τοποθετούμε σε ταψί με νερό στο φούρνο και ψήνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσει. Την βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και την σερβίρουμε με μαρμελάδα βερίκοκο διαλυμένη με λίγο κονιάκ.