Πουτίγκα με μήλα

Πουτίγκα με μήλα Πουτίγκα με μήλα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 δόση κρέμας πατισερί
  • 1 κιλό μήλα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξιλάκι κανέλα
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 100 γρ. αμύγδαλα πραλινέ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βράζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να γίνουν κομπόστα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και αφαιρούμε την κανέλα. Στραγγίζουμε τα μήλα και τα πολτοποιούμε. Σε ενα γυάλινο μπολ, στρώνουμε τη μισή κρέμα πατισερί, στρώνουμε από πάνω τον πολτό των μήλων και μετά την υπόλοιπη κρέμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Με τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες νερό ετοιμάζουμε ένα πηχτό σιρόπι και το ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί. Στρώνουμε την μαρέγκα με το σιρόπι επάνω από το τελευταίο στρώμα της κρέμας. Αφαιρόούμε τη φλούδα απότα αμύγδαλα, τα βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι με 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τα καραμελώνουμε. Τα απλώνουμε επάνω σε ένα βουτυρωμένο μάρμαρο, μόλις κρυώσουν τα τρίβουμε και πασπαλίζουμε την μαρέγκα. Τοποθετούμε την πουτίγκα στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε