

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 350 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- λίγο κονιάκ
- 5 αυγά
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλεύρι. Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπέικιν και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε λίγο-λίγο στους κρόκους και ρίχνουμε το κονιάκ και τα καρύδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε στο μείγμα λίγη-λίγη τη φρυγανιά και τη μαρέγκα εναλλάξ. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με νερό σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για 1 περίπου ώρα. Την βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.