Πουτίγκα με ανανά

Πουτίγκα με ανανά Πουτίγκα με ανανά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 5 αυγά
  • 1 κουτί ανανάς σε κονσέρβα, στραγγισμένο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. γάλα καυτό
  • 25 σαβουαγιάρ
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 220 γρ. ζάχαρη για το σιρόπι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε τον χυμό του ανανά με τα 220 γρ. ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό και κόβουμε τον ανανά σε κομματάκια. Κόβουμε τα σαβουαγιάρ σε 3-4 κομμάτια το καθένα, βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλεύρι. Τοποθετούμε μία στρώση σαβουαγιάρ, μία ανανά, μετά πάλι σαβουαγιάρ και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο-λίγο το  γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το μείγμα λίγο-λίγο μέσα στη φόρμα, ώστε να απορροφάται από τα σαβουαγιάρ. Βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψάκι με νερό σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για 1 περίπου ώρα. Την βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να μισοκρυώσει και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε την πουτίγκα με το σιρόπι ανανά και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε