Πουρές σέλερι με κρέμα λαγού

Πουρές σέλερι με κρέμα λαγού Πουρές σέλερι με κρέμα λαγού
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 μπούτι λαγού σε κύβους
  • 1/2 ρίζα σέλερι σε φέτες
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τζίντζερ σε κύβους
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 200ml λευκό κρασί γλυκό
  • 1 κουταλιά πάστα πιπεριάς
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το σέλερι στον ατμό και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τη μισή κρέμα γάλακτος, τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, την πάστα πιπεριάς, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα. Μόλις μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε τον πουρέ από σέλερι με την κρέμα λαγού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε