0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αθήνα
Συστατικά
- 1/2 lt χυμό ροδιού
- 1.300 ml οινοπνεύμα
- 640 γρ. ζάχαρη
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τον χυμό σε μια γυάλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την κανέλα, το οινόπνευμα και το εκθέτουμε στον ήλιο για 40 ημέρες. Αν ο καιρός δεν είναι πολύ ηλιόλουστος, επειδή τα ρόδια γίνονται το Νοέμβριο, το αφήνουμε δίπλα στο καλοριφέρ. Έπειτα το φιλτράρουμε από το χάρτινο φίλτρο του γαλλικού καφέ, το οποίο αλλάζουμε αρκετές φορές. Το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος και το ανοίγουμε μετά από 2-3 εβδομάδες.